ASTRA STRAMON
PASSIVEREN

Passiveren

De zelfpassivering van de gebeitste, roestvaststalen opper­vlakken door reactie met de zuurstof uit de lucht kan afhanke­lijk van de microklimatolo­gische omgevingsomstandigheden een periode van verscheidene dagen bedragen. Dit kan 2 tot 3 dagen duren.

In deze tijd zijn de materialen onderhevig aan invloeden van buitenaf en er kunnen zich plaatselijk of over het gehele oppervlak corrosieverschijnselen (vorming van rode roest) voordoen. Het is daarom zinvol om te zorgen voor onmiddellijke vorming van de passieve laag door het opbrengen een passi­veringmiddel. Er wordt direct een passieve filmlaag opgebouwd die de edel­staal-oppervlakte direct een hoge corrosie bestendigheid geeft. Passiveringsmiddel is vrij van chlori­de en zoutzuur en reinigt en passiveert opper­vlakken van roestvast staal efficiënt. Het brengt een beschermende oxide­laag aan.

 

Meer informatie?

Contact

Astra Stramon B.V.
Graandijk 5a
5704 RB HELMOND
Nederland

Tel: 0493 - 691837

info@astrastramon.nl

Over Astra Stramon

We voorzien uw staalproducten van een duurzame, beschermende laag op het hoogste kwaliteitsniveau. Ons full service dienstenpakket kenmerkt zich door de flexibiliteit en korte lijnen. Onze mensen samengevat: jarenlange ervaring gecombineerd met passie en enthousiasme. Deze combinatie maakt ons tot een prettige en betrouwbare partner om mee samen te werken.

Onze andere bedrijfsactiviteiten:
Poedercoaten
Bouwschadeherstel