ASTRA STRAMON
ZORGT VOOR DE EXTRA LAAG

Staalstralen

Stralen is de beste manier als het gaat om het verwijderen van roest, walshuid en oude verflagen. Zo ontstaat er een blanke ondergrond met een goed ankerpatroon voor de hechting, welke met de juiste coating een jarenlange bescherming biedt.

Straalmiddel genaamd Korund is een gekristalliseerd kleurloos aluminiumoxide dat in hardheid alleen door diamant wordt overtroffen. Het straalmiddel wordt vanuit een straalketel door een slang gevoerd en verlaat deze via een straalnozzle. De snelheid van het straalmiddel is met perslucht instelbaar.

Het vakmanschap van de straler bepaalt in hoge mate de kwaliteit. De straler oefent invloed uit op de straalafstand, straaldruk en de gelijkmatigheid van de straalbeweging. Stralen wordt uitgevoerd in een afgesloten ruimte waarbij de straler beschermende kleding draagt.

Indien noodzakelijk worden uw producten voorbehandeld volgens een dompelprocedé. Het voordeel hiervan is dat er zowel aan de buiten- als aan de binnenkant van het product een conversielaag wordt aangebracht. Dit is een beschermlaag die zorgt voor een goede verbinding tussen het aluminium en de lak. Hierdoor wordt de kans op oxidatie geminimaliseerd. Na de chemisch voorbehandeling worden uw producten voorzien van een poedercoating in de gewenste kleur.

Meer informatie?