Twee familiebedrijven uit Asten vinden elkaar

Van Bussel Metaaltechniek is een roestvrij staal specialist gevestigd in Asten. Ze verwerken RVS en maken sinds 1979 maatwerkoplossingen voor uiteenlopende bedrijven. Van Bussel heeft drie moderne productielocaties in Asten. Sinds jaren werkt Van Bussel Metaaltechniek samen met Astra Stramon. Allebei gevestigd in Asten, bij elkaar om de hoek.
 

Intensieve samenwerking
Bijna dagelijks werken de bedrijven uit Asten samen. Hiervoor is een goede wisselwerking essentieel. Je moet op elkaar kunnen vertrouwen en de lijnen kort houden. Zodra machineonderdelen van Van Bussel Metaaltechniek bij Astra Stramon worden aangeleverd worden ze glad en egaal gemaakt (met een geringe ruwheid). Dit proces heet glasparelstralen. Vervuiling, zetranden en lasverkleuring worden dankzij deze vorm van stralen verwijderd. Wat overblijft zijn bewerkte machineonderdelen die perfect geschikt zijn voor onder andere de food- en feedindustrie. Precies de sectoren waarbinnen Van Bussel Metaaltechniek actief is.
 

Thomas Waals, commercieel directeur van Van Bussel Metaaltechniek, over de samenwerking:
“Onze samenwerking gaat al jaren terug. Wij brengen iedere dag spullen en komen iedere dag spullen halen. We worden ontzettend goed geholpen. Astra Stramon biedt snelheid, flexibiliteit en kwaliteit. Daarbij komt dat ze bij ons om de hoek gevestigd zijn.

De dienst waar we het vaakst gebruik van maken is het glasparelstralen. Een behandeling speciaal voor roestvrij staal en geschikt voor machines die bedoeld zijn voor de voedingsmiddelenindustrie en diervoedingsindustrie. De industrieën waar wij met name voor werken. Soms maken we ook gebruik van poedercoat diensten, dit zijn losse projecten. Als we bijvoorbeeld een vliegtuiglift moeten maken voor een klant zorgt Astra Stramon ervoor dat de ruwe materialen worden voorzien van een goede beschermende laag op kleur.

Van Bussel is een echt familiebedrijf. We gaan als mensen met elkaar om én we zetten samen ergens de schouders onder. Volgens mij staat Astra Stramon er ook zo in. Dit gevoel zorgt ervoor dat we vertrouwen in ze hebben. We weten dat ze voor meer dan goed gaan. Dat past bij ons, en daarom werken we graag met ze samen.”

Meer informatie?


Foto's van Twee familiebedrijven uit Asten vinden elkaar